Tejszínes csirkemell

Tejszínes csirkemell
A tejszínes csirke az a tipikus kaja, amit többmillió módon is el lehet készíteni. Ugyanazt az alapot használhatjuk, majd feldobhatjuk különböző zöldségekkel, így elérhetjük azt is, hogy soha ne unjunk rá. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók:
-    1 közepes f fej vöröshagyma
-    1 kg csirkemell filé
-    2-4 dl sovány tejszín (ki mennyire szereti szaftosan)
-    só, bors, fokhagyma


Ez az alap. Ha szeretnénk bolodítani rajta, jól áll neki a kukorica-gomba mix, borsó, vagy zöldbab, de talán legjobban a szárított paradicsommal járunk.
Fűszerként mehet rá petrezselyem, vagy bazsalikom is.


Elkészítés:
Aprítsunk fel egy fej vöröshagymát, sózzuk meg és kevés olivaolajon dinszteljük meg. Ezután mehet rá a csíkokra, vagy kisebb kockákra vágott csirkemell, itt kedvünk szerint fűszerezhetjük tovább.

Mikor kifehéredett és levet eresztett, mehet rá az általunk választott zöldség, majd hagyjuk takarék lángon puhára főni őket fedő alatt.

Mikor kellőképpen puha, forgassuk még pár percig fedő nélkül, amíg elfő az összes lé, s ezután mehet rá a tejszín. Ha a lével teli raguba öntjük, sokára sűrűsödik be és fennáll annak is a veszélye, hogy kicsapódik. Így viszont jó krémes lesz.

Van, aki tesz bele a végén egy kevés reszelt sajtot is, de anélkül is tökéletes hétvégi ebéd. 


Köretként basmati rizzsel, vagy bulgurral tálalható, de a speciális keto penne a legjobb választás mellé. Talán textúráját illetően jobb is, mint sima tésztával. Egészséges, mégis ízletes.


Jó étvágyat hozzá!

 

Kapcsolódó termékek

BASIC csomag

14.900 Ft
Kívánságlistára teszem

STANDARD csomag

24.900 Ft
Kívánságlistára teszem

PREMIUM csomag

44.900 Ft
Kívánságlistára teszem