Hozzávalók:
- hagyma
- paprika
- paradicsom
- só, bors, fokhagyma, igény szerint paprika
- gyakorlatilag bármi
Elkészítés:
Felaprítjuk és sózva megpirítjuk a hagymát kevés olajon, majd ízlés kérdése, mi megy rá előbb.
Van, aki a paradicsommal kezdi és amikor az pépes, akkor rakja bele a paprikát, van, aki a paprikával kezdi és olyan is akad, aki egyszerre rakja bele a két zöldséget.
Akárhogy is, ilyenkor mehet rá még só, bors és fokhagyma. Lehet granulátum, vagy kisebbre vágott fokhagyma is. Mindkettő kiváló ízt ad neki.
A paradicsomtól ugyan elég piros, de lehet fokozni egy kis paprikával.
Lehet még tenni bele csípős paprikát, vagy cayennet, attól függően, ki mennyire szánja csípősre.
Nagyjából 20-30 perc alatt kész, de hagyhatjuk a zöldséget roppanósra is.
Ahány ház, annyi szokás ugye, szabad variálni.
A legjobb verzió hozzá a natúr csirke és basmati rizs, de lehet beleütni tojást is és egytálételként is megállja a helyét. Sőt, van, aki úgy tartja, kolbász nélkül nem is igazi lecsó. Ha kolbász, akkor pedig csípős.
ezen kívül raknak még bele sokszor cukkinit, padlizsánt, meg amit találnak még otthon zöldséget. Nem hiszem, hogy el lehet rontani.
Előnye még, hogy fagyasztható és később olvadás után is tovább variálható, szóval rakjuk tele bátran a hűtőt!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!