Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell
- két közepes fej vöröshagyma
- fűszerek: só, bors, paprika, fokhagyma
- (paradicsom, paprika)
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát és kockázzuk fel a csirkehúst. Kevés kókuszolajon és sózva kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd mikor pirul. húzzuk félre és alaposan szórjuk meg pirospaprikával. A bátrabbak csinálhatják csípőssel is. Fontos, hogy ne égessük meg, mert borzasztóan keserű lesz. Ezen a ponton, ha szükséges, adhatunk hozzá negyedekre vágott paradicsomot és paprikát, feldobja az ízét.
Mikor ez megtörtént, mehet bele a hús és a többi fűszer ízlés szerint. Mikor kifehéredett és levet eresztett, hagyjuk puhára főni kb fél óra alatt, majd fedő nélkül pirítsuk meg. Ne csak a leve főjön el, ne féljünk odapörkölni egy kicsit, hogy hű legyen a nevéhez.
Lehet tálalni szénhidrát csökkentett, vagy keto tésztával, illetve rizzsel, vagy annak az egészséges alternatívájával, a bulgurral.