Pörkölt

Pörkölt
A hétvégéről mindig a bonyolult kaják jutnak eszünkbe és volt is itt rakott étel, ami nem feltétlen a legegyszerűbb. De nem is kell ennek így lennie, vegyünk például egy egyszerű pörköltet. Nehéz elrontani és van megoldás arra is, hogy diétásan oldjuk meg. Alig kell hozzá változtatni.

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • két közepes fej vöröshagyma
  • fűszerek: só, bors, paprika, fokhagyma
  • (paradicsom, paprika)

Elkészítés: 
Vágjuk apróra a hagymát és kockázzuk fel a csirkehúst. Kevés kókuszolajon és sózva kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd mikor pirul. húzzuk félre és alaposan szórjuk meg pirospaprikával. A bátrabbak csinálhatják csípőssel is. Fontos, hogy ne égessük meg, mert borzasztóan keserű lesz. Ezen a ponton, ha szükséges, adhatunk hozzá negyedekre vágott paradicsomot és paprikát, feldobja az ízét.
Mikor ez megtörtént, mehet bele a hús és a többi fűszer ízlés szerint. Mikor kifehéredett és levet eresztett, hagyjuk puhára főni kb fél óra alatt, majd fedő nélkül pirítsuk meg. Ne csak a leve főjön el, ne féljünk odapörkölni egy kicsit, hogy hű legyen a nevéhez.

Lehet tálalni szénhidrát csökkentett, vagy keto tésztával, illetve rizzsel, vagy annak az egészséges alternatívájával, a bulgurral.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: csirkemell pörkölt rizs tészta

Kapcsolódó termékek

BASIC csomag

14.900 Ft
Kívánságlistára teszem

STANDARD csomag

24.900 Ft
Kívánságlistára teszem

PREMIUM csomag

44.900 Ft
Kívánságlistára teszem