Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- kaliforniai paprika
- cukkini
- gomba
- répa
- lila hagyma
- szabadon választott zöldségek
- só, bors, fokhagyma, oregánó
- olivaolaj
Ekészítés:
A csirkét szeleteljük fel vékony szeletekre és sózzuk be mindkét oldalát. Fűszerezhetjük borssal, fokhagymával, tetszés szerint nagyjából bármivel. Vannak előre kevert pácok is az egyszerűség kedvéért.
Hevítsünk olivaolajat egy serpenyőben és forgassuk, amíg levet ereszt, majd fedő alatt pároljuk.
Viszonylag gyorsan átfő, főleg, ha előzetesen egy kicsit kloffoltunk is rajta. Mikor puhának ítéljük, vegyük le a serpenyőt és kicsit gyújtsunk alá, hogy elpárologjon a víz.
Bátran piríthatjuk, minnél roppanósabb, annál jobb.
Hogy kivédjük a csirkemell kiszáradását, amint elzártuk a tüzet, öntsünk alá fél deci vizet és azonnal rakjuk rá a fedőt. Ez kb minden csirkés ételnél működik.
A grill zöldségek még ennél is egyszerűbbek. Ugyanúgy szükségünk lesz serpenyőre és olivaolajra, valamint a kedvenc fűszereinkre. Vágjuk fel tetszés szerinti méretre a zöldségeket. Érdemes kicsit nagyobbra és egyformára vágni őket. Aztán ugyanaz nagyjából a fáma. Hevítsünk olajat, rakjuk bele a zöldségeket és fűszerezzük, majd pirítsuk meg őket. Nem kell őket párolni, akkor átpuhulnak és összeesnek. Most nem lecsót csinálunk. (Még)
A zöldségeket sütőben is megcsinálhatjuk, ezesetben egy tálban öntünk rá olivaolajat és a fűszereket, majd egy sütőpapírral bélelet tepsibe szórjuk őket és 160 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük őket.
Elég egyszerre annyit sütni, amennyit elfogyaszt a család egy étkezés alkalmával, a többi eláll a hűtőben, fólia alatt. Frissen tálalva az igazi.
Ez egyébként tökéletesen elég idő arra is, hogy a húst elkészítsük.
Ízlés szerint készíthetünk hozzá tejfölös-fokhagymás öntetet is.
Jó étvágyat!