Rakott karfiol

Rakott karfiol

Ha olyan ételt keresünk, ami elégséges egy család részére az egész hétvégére, vagy amiből lehet pakolni munkanapokra és konkrétan maga a lehetetlenség megunni, akkor egy jó rakottas a megoldás. Na? Összefutott a nyál mindenki szájában?


Akkor jöjjön egy jó rakott karfiol!

Hozzávalók:
-        3 kicsi, vagy 2 nagy fej karfiol
-        200 g basmati rizs
-        1 kg darált sertéshús (ízlés szerint más hús is lehet)
-        egy nagy doboz tejföl
-        25 dkg sajt
-        2 fej vöröshagyma
-        , bors ízlés szerint


Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, megsózzuk és dinszteljük.

Mikor pirul, ráborítjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, ízlés szerint adhatunk még hozzá sót és borsot, majd hagyjuk fedő alatt, takarék lángon főni.

Feltesszük a rizst és szintén készre főzzük, sóval ízesítjük.

A karfiolt rózsáira szedjük és 10 perc alatt, sós vízben puhára főzzük, majd ha kész van minden, egymásra rétegezzük.

Kezdjük a karfiollal, majd rizs és hús, de utóbbi kettőt össze is keverhetjük. A tetejére ismét karfiol kerül, amire öntünk tejfölt, majd alaposan megszórjuk sajttal.

Ínyencek csinálhatnak egy besamel mártást a tejföl helyett és arra mehet a reszelt sajt, ami akár lehet füstölt is.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz.

Egy egyszerű, de határozottan nagyszerű és laktató ételről van szó, amely könnyen válhat a család kedvencévé.

Lehet tálalni hideg tejföllel, savanyúsággal, vagy csak magában, ki, hogy szereti.


Jó étvágyat mindenkinek!

 

A kép forrása a Google