Hozzávalók:
- 3 kicsi, vagy 2 nagy fej karfiol
- 200 g basmati rizs
- 1 kg darált sertéshús (ízlés szerint más hús is lehet)
- egy nagy doboz tejföl
- 25 dkg sajt
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, megsózzuk és dinszteljük.
Mikor pirul, ráborítjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, ízlés szerint adhatunk még hozzá sót és borsot, majd hagyjuk fedő alatt, takarék lángon főni.
Feltesszük a rizst és szintén készre főzzük, sóval ízesítjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és 10 perc alatt, sós vízben puhára főzzük, majd ha kész van minden, egymásra rétegezzük.
Kezdjük a karfiollal, majd rizs és hús, de utóbbi kettőt össze is keverhetjük. A tetejére ismét karfiol kerül, amire öntünk tejfölt, majd alaposan megszórjuk sajttal.
Ínyencek csinálhatnak egy besamel mártást a tejföl helyett és arra mehet a reszelt sajt, ami akár lehet füstölt is.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz.
Egy egyszerű, de határozottan nagyszerű és laktató ételről van szó, amely könnyen válhat a család kedvencévé.
Lehet tálalni hideg tejföllel, savanyúsággal, vagy csak magában, ki, hogy szereti.
Jó étvágyat mindenkinek!
A kép forrása a Google